Korak za pamćenje...


Korak za korakom... Lako, sigurno, odlučno... Svaki pokret slika umetničko delo koje sebično diriguje ritam postojeće okoline.
Will Elliott

Ona

Savršena sinhronizacija i usklađenost. Kada hoda, u njenim očima ne postoji ni tračak nesigurnosti. Svaki gest se odigrava savršeno, baš onako kako je bio zamišljen. Hod je poput igre uz muziku koja odgovara njenom karakteru. Gestikulacija je odmerena, pokreti su slobodni, jasni i otvoreni.
Elegantnu notu naglašava besprekorna usklađenost pokreta tela. Njeno prisustvo iz ruku spušta šoljice, započinje priče i izaziva uzdahe. Gospodari ličnim prostorom i nikada ne postavlja pitanja Da li sme? Šta će drugi misliti? Naravno da je ono što nosi najbolja moguća kombinacija i naravno da će njen hod ostati duboko u sećanju svake osobe koja je vidi.

On

Snažnim pokretima osvaja prostor. Za njega ne postoje granice niti neko zbog koga će izmeniti svoj korak. Uspravno telo odaje utisak dominantnosti i samokontrole. Njegovo telo ne poznaje znakove nervoze i nelagodnosti. Svaki pokret je napravljen jer on to želi. On utiče na sve ali na njega niko. Njegov pogled retko prate promene izraza lica i jasno pokazuje da se oseća opušteno u svakoj situaciji delujući spontano i prikladno. Ne žuri sa odlukama i namerno ostavlja u neizvesnosti ceo auditorijum tih nekoliko dugih sekundi pre nego što nastavi govor. Siguran je da sve oči gledaju u njega kao i da mnoga srca, misli i kolena bivaju uzdrmana sa samom njegovom pojavom. 

Comments

Popular Posts